Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzije u CG 196 DEM

Penzije u CG 196 DEM

PODGORICA (Montena-fax) - Iako su prosečne julske plate u Crnoj Gori bile manje za pola procenta, julske penzije biće uvećane za 4,5 odsto. Fond PIO Crne Gore saopštio je da do uvećanja dolazi na osnovu redovnog polugodišnjeg usklađivanja penzija sa prosekom plata u Republici.

Tako će prosečna penzija za jul biti 196 maraka, a najavljeno je da će njen prvi deo, u iznosu od 60 odsto mesečnog primanja, biti isplaćen već početkom narednog meseca.

Potrebna sredstva za isplatu julske penzije biće veća za milion maraka u bruto, odnosno 800.000 maraka u neto iznosu u odnosu na penzije za jun, čiji je drugi deo je isplaćen protekle sedmice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.