Paunović: Ženskom solidarnošću branimo pristojnu Srbiju

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: Ženskom solidarnošću branimo pristojnu Srbiju

Nedopustivo je vređanje žena koje se sve češće čuje u javnom životu u Srbiji, istakla je Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije.
"Žene su sve više izložene uvredama koje se mogu okarakterisati kao govor mržnje. Mnogo truda smo uložili da što veći broj žena učestvuje u našem javnom i političkom životu. Zbog toga naročito zabrinjavaju uvrede i diskvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žena koje vrše javne funkcije, članica političkih stranaka i novinarki", navela je Suzana Paunović u saopštenju dostavljenom medijima.

"Ne smemo gubiti iz vida da ovakva komunikacija u javnom prostoru dugoročno ostavlja ozbiljne posledice u društvu, a posebno na mlade ljude kojima se šalje poruka da su uvrede, govor mržnje i nasilje prihvatljiv vid komunikacije", dodala je Paunović.
Smatra da svako ko učestvuje u javnoj debati, diskusiji ili polemici mora biti svestan da njegove reči imaju neuporedivo veće posledice od govorenja u privatnoj komunikaciji.
Paunović primećuje da problem pristojne komunikacije posebno usložnjavaju društvene mreže, koje se još ne doživljavaju kao javni prostor, a to svakako jesu.
"Mislim da bi svako morao biti svestan odgovornosti za izgovorenu reč", ponovila je Paunović i poručila: "Pred nama je ozbiljan posao promovisanja pristojnosti, nažalost ta elementarna vrlina se ne podrazumeva, ona se stiče".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.