Paunović: U Akcionom planu za manjine najveći pomak u obrazovanju

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: U Akcionom planu za manjine najveći pomak u obrazovanju

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je da četvrti izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za manjine, pokazuje da je najveći pomak ostvaren u oblasti obrazovanja.

Ona je gostujući u Dnevniku RTS kazala da je današnji susret predsednika Mađarske i Srbije Janoša Adera i Aleksandra Vučića u Senti izuzetno važan i da predstavlja potvrdu prijateljskih i dobrosusetskih odnosa dve zemlje.

- Taj susret predstavlja i priliku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se razgovara o položaju mađarske nacionalne manjine u Srbiji i srpske u Mađarskoj. Ovaj susret je, kao i prethodni predsednika Vučića sa članom predsedništva BiH, dobra prilika da se pošalje poruka za neophodnost razumevanja i tolerancije - kaže Paunovićeva.

Dodaje da će u sredu biti predstavljen četvrti izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za manjine.

- Od marta prošle godine kada je Akcioni plan usvojen, na svaka tri meseca imamo izveštaje o tome šta se radi u sprovođenju Akcionog plana i sada imamo izveštaj koji daje pun uvid u stanje na terenu - objašnjava Paunovićeva.

Ona ističe da je najveći pomak ostvaren u oblasti obrazovanja.

- Radimo na jačanju lokalnih zajednica u sprovođenju ovog Akcionog plana, lokalne samouprave su uključene u izveštavanje i sprovođenje ovog dokumenta - kaže Paunovićeva.

Napominje da kašnjenja ima u sprovođenju propisa.

- Očekujemo na jesen da dva zakona koja se tiču nacionalnih manjina uđu u proceduru, a kašnjenja imamo u normativnom delu - ističe Paunovićeva.

Dodaje da je ove godine za rad nacionalnih saveta opredeljeno 245 miliona dinara.

- Obustava dotacija od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava nekim nacionalnim savetima je nešto duža. Grčki je najduži do sada, kraći vremenski period ima crnogorski nacionalni savet. Novac se može dostavljati samo nacionalnim savetima koji redovno funkcionišu - objašnjava Paunovićeva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U planu za manjine najveći pomak u obrazovanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2017

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je da četvrti izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za manjine, pokazuje da je najveći pomak ostvaren u oblasti obrazovanja...Ona je gostujući u Dnevniku RTS kazala da je današnji susret predsednika Mađarske i Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.