Patrijarhovo zdravlje i dalje nestabilno

Izvor: Blic, 28.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarhovo zdravlje i dalje nestabilno

Zdravstveno stanje srpskog patrijarha Pavla i dalje je nestabilno, promenljivo i kritično. Znakova poboljšanja nema, a prognoze nisu pozitivne, tvrde izvori „Blica" sa Vojnomedicinske akademije.

Patrijarh prima transfuziju krvi, zbog malokrvnosti i pothranjenosti, kako je naveo u saopštenju Sveti sinod Srpske pravoslavne crkve, pozivajući se na izveštaj konzilijuma lekara, koji svakodnevno pristiže.

- Imajući u vidu potrebu za daljom intenzivnom terapijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konzilijum stručnjaka nastavio je kompleksno lečenje primenom različitih lekova u cilju stabilizacije i poboljšanja zdravstvenog stanja Njegove svetosti patrijarha Pavla.

Poglavaru SPC juče je ambasador SAD Kameron Munter uputio pismo sa željama za ozdravljenje.

- Vaš život predstavlja zadivljujuć primer dobrog pastira koji iskreno brine o svojoj pastvi. Upravo zato sam tokom nedavnog susreta sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem zamolio da vam prenese moje iskrene pozdrave i poštovanje za duboku posvećenost dobrobiti srpskog naroda - naveo je u pismu Munter.

Patrijarh je prebačen na VMA 10. novembra.

Tadić obišao patrijarha Pavla

Predsednik Srbije Boris Tadić, posetio je večeras, odmah po povratku iz Austrije, gde je bio na trodnevnim pregovorima o Kosovu i Metohiji, patrijarha srpskog Pavla, koji se leči na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Predsednik Tadić je pravo sa aerodroma otišao kod patrijarha Pavla i proveo sa njim neko vreme u razgovoru, rečeno je Tanjugu u Pres službi predsednika Republike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.