Patrijarhov 95. rođendan

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 11.Sep.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarhov 95. rođendan

BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Pavle napunio je danas 95 godina i svoj rođendan će proslaviti na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde se gotovo dve godine nalazi na lečenju i brizi.

Svetu arhijerejsku liturgiju u paraklisu Svetog Luke simferopoljskog i krimskog na VMA, gde je patrijarh Pavle na lečenju od 13. novembra 2007. godine, služiće, kako je najavljeno, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Patrijarh Pavle, o kome gotovo dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << brine tim lekara specijalista VMA, koji redovno izveštava Sveti Sinod o zdravstvenom stanju poglavara, svakodnevno se pričešćuje, i bez naočara, kako kažu oni koji o njemu brinu, čita knjige svetih otaca.

imao bih jednu molbu ako mi mozete pomoci... da li imate sliku Patrijarha Pavla koju su na RTS-u stavili kao odjavnu spicu prenosa sahrane... Radi se o slici na kojoj Patrijarh Pavle odlazi nekuda a kofer mu nosi mladic, sa Patrijarhove leve strane, a sa desne je devojka koja zajedno sa njima koraca. Molio bih vas ako mozete i da je objavite jer slika ima veliku simboliku odlaska nase SVETINJE< PATRIJARHA PAVLA..., ili ako mozete, a naravno ako znate, da mi date web adresu gde je mogu preuzeti. Unapred zahvalan... Slavoljub Stankovic - Krusevac email adresa: slavko370@gmail. com

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.