Patrijarh poziva na mir

Izvor: B92, 10.Okt.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh poziva na mir

Beograd -- Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej poziva sve da se uzdrže od nasilja i da zavlada mir na ulicama Beograda.

Poruku poglavara SPC preneo je episkop hvostanski Atanasije, vikar patrijarha Irineja.

"Njegova svetost patrijarh poziva sve da učine što mogu sa svoje strane da se ponovo zacari mir na ulicama ovoga grada, podsećajući da nema takvoga cilja koji bi mogao opravdati ugrožavanje života ljudi", rekao je Fonetu vladika Atanasije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Apelujemo, molimo, uzdržimo se svi od nasilja, setimo se ljubavi Hristove, ljubavi prema svakom čoveku, preneo je episkop Atanasije reči patrijarha.

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da se otkazuje moleban, zakazan za danas u 18 sati u Hramu svetog Save.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh poziva na mir

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2010

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej pozvao je danas sve da da se uzdrže od nasilja i da zavlada mir na ulicama Beograda, rekao je danas episkop hvostanski Atanasije, vikar patrijarha Irineja..."Njegova svetost patrijarh poziva sve da učine što mogu sa svoje strane da se ponovo zacari...

Nastavak na Vesti-online.com...

MOLI ZA MIR

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010, 09:24

BEOGRAD - Patrijarh Irinej pozvao je sve da se uzdrže od nasilja i da zavlada mir na ulicama Beograda, rekao je episkop hvostanski Atanasije. - Apelujemo, molimo, uzdržimo se svi od nasilja, setimo se ljubavi Hristove, ljubavi..BEOGRAD - Patrijarh Irinej pozvao je sve da se uzdrže od nasilja i da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.