Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Patrijarh papi dobar domaćin"

Frankfurt -- Episkop srednjeevropski Konstantin kaže da bi patrijarh SPC Pavle bio dobar domaćin papi Benediktu XVI.

Konstantin je izjavio da ne vidi nikakav problem zbog mogućeg dolaska pape u Beograd i rekao da papu, ako do te posete dođe, patrijarh Pavle primio kao dobar domaćin.

"U slučaju da ga pozove katolički nadbiskup Hočevar iz Beograda, papa će doći da obiđe svoju pastvu, a ako ga zvanično pozove predsednik Srbije i Crne Gore, onda on dolazi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnik Vatikana. I u jednom i u drugom slučaju verujem da će ga patrijarh Srpske parvoslavne crkve Pavle primiti kao dobar domaćin", kaže Konstantin za frankfurtske Vesti.

Episkop Konstantin, koji se s papom sreo tokom proslave Svetskog dana katoličke omladine u Kelnu, rekao je da je tada stekao utisak da papa, kao vrsni teolog, gaji simpatije prema SPC i pravoslavnoj crkvi uopšte. "To se videlo i pri njegovom prvom pojavljivanju u svojstvu pape, kada je nosio omofor, simbol vlasti jednog episkopa, a ne rimskih papa koji su se u poslednjih gotovo 1.000 godina smatrali poglavarima cele hrišćanske crkve", kaže Konstanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.