Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 17:34

Patrijarh Porfirije: Vlast u Crnoj Gori izneverila poverenje Amfilohija

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila poverenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog sveta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama.
U besedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, patrijarh je rekao su poslednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su "oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu... izneverili poverenje mitropolita".

"Izneverili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga sveta, koje postoje samo, braćo i sestre, isključivo i samo na polarizacijama", naveo je patrijarh.
Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bismo međusobno razumevali.
"Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje...", poručio je patrijarh u besedi objavljenoj na stranici TV Hrama na Jutjubu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porfirije: "Izneverili ste poverenje"

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Beograd -- Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila poverenje mitropolita Amfilohija..Time se stavila u službu sila ovog svet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama, naveo je patrijarh...U besedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, patrijarh...

Nastavak na B92...

Porfirije: Oni koji su došli na krilima Amfilohija, izneverili su poverenje

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2021

Oni koji su na krilima mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, otupe oštrice i zbliže ljude, nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu, izneverili su njegovo poverenje, a samim tim i blagodat Božiju i stavili se u službu sila ovoga sveta koje postoje samo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.