Patrijarh Irinej u subotu u manastiru Mileševa

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej u subotu u manastiru Mileševa

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej i nekoliko arhijereja boraviće u subotu i nedelju, 28. i 29. maja, u prvoj poseti eparhiji mileševskoj i Raškoj oblasti, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Na bratski poziv episkopa mileševskog Filareta, patrijarh će subotu, 28. maja, posetiti crkvu brvnaru na Vodenoj Poljani na Zlataru, a potom i hram Svete Trojice u Novoj Varoši, gde će u čast njegovog dolaska biti služena doksoljogija.

Istog dana, patrijarh Irinej >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biće svečano dočekan u manastiru Mileševa, gde će se pokloniti grobnom mestu Svetog Save i celivati Svetu desnicu njegovu, mošti Svetog kralja Vladislava, ktitora manastira, kao i moštima Svetih mučenika mileševskih.

Poglavar SPC će osveštati novopodignuti manastirski konak na istočnoj strani porte kao i crkveno zvono od devet tona izliveno u Rusiji povodom 800 godina postojanja manastira Mileševa.

U nedelju, 29. maja, patrijarh Irinej će osveštati novopodignuti hram posvećenog Svetom velikomučeniku Georgiju na Gukama u Pljevljima.

U nastavku biće služena sveta arhijerejska liturgija uz učešće arhijereja i sveštenstva više eparhija SPC.

Patrijarh srpski posetiće i manastir Svete Trojice u Pljevljima.

Trebalo bi da se patrijarh Irinej tokom boravka u eparhiji mileševskoj sastane i sa predstavnicima verskog i kulturnog života Raške oblasti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.