Pašalić: Priliv izbeglica u Srbiju smanjen u velikoj meri

Izvor: RTS, 19.Jun.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Priliv izbeglica u Srbiju smanjen u velikoj meri

Priliv izbeglica u Srbiju u velikoj meri se smanjuje, a svima koji su tu država će obezbediti, pored adekvatnog smeštaja, i uslove za integraciju u društvo, poručio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.
Zoran Pašalić je, povodom Međunarodnog dana izbeglica, koji se obeležava i u Srbiji, rekao da se ovaj dan posvećuje onima koji su zbog ratova i nemilih događaja bili prisiljeni da preko noći napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoje domove i ostanu bez života koji su do tada imali.

"Ono što smo im kao država obezbedili su uslovi za život, a kao društvo ljudskost i razumevanje", poručio je Pašalić.
I pored toga što je priliv izbeglica smanjen, značajno je produžen period njihovog zadržavanja, ukazao je Pašalić
"Trenutno je oko 2.700 ljudi smešteno u 18 centara u Srbiji, a van centara se nalazi od 300 do 400 izbeglica", rekao je Pašalić i podsetio da je od početka izbegličke krize kroz teritoriju naše zemlje prošlo oko milion ljudi.
Kako se navodi u saopštenju te institucije, Zaštitnik građana od početka priliva izbeglica redovno i u kontinuitetu prati njihov položaj, smeštaj i postupanje državnih organa prema njima, i do sada je dao više stotina preporuka da se isprave eventualni propusti.
Takođe, ukazano je da je zaštitnik posebnu pažnu posvetio osetljivim i ranjivim grupama, pre svega deci bez roditeljske pratnje, ženama i osobama sa invaliditetom, koji su u većoj meri izloženi diskriminaciji, nasilju i eksploataciji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pašalić: Priliv izbeglica u Srbiju smanjen u velikoj meri

Izvor: Blic, 19.Jun.2018

Priliv izbeglica u Srbiju u velikoj meri se smanjuje, a svima koji su tu država će obezbediti, pored adekvatnog smeštaja, i uslove za integraciju u društvo, poručio je danas zaštitinik građana Zoran Pašalić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.