Izvor: B92, 19.Jul.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas oslepeo od posledica prebijanja

Beograd -- Samo tri meseca posle zverstva nad kerušom Milom kojoj su odsečene četiri šape, u Beogradu je pretučen još jedan pas koji je od posledica batinanja ostao slep.

Vlasnica psa tvrdi da je njenog ljubimca premlatila komšinica, samo zato što joj je u igri prevrnuo šolju sa kafom.

Kao i svakog dana, Nada Zavišić izvela je svoja dva psa u šetnju u zajedničko dvorište. Jedno od dvoje kučića, prema rečima vlasnice, prišlo je klupi na kojoj je sedela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ana Cerovac i prosulo šolju sa kafom.

Zavišićeva tvrdi da je komšinica, navodno, tada počela da šutira psa, posle čega se i sama umešala da bi odbranila svog ljubimca. Ana Cerovac se tada udaljila.

"Odjednom se vraća i traži tu nešto po grmlju, pomislila sam da je nešto zaboravila i ne obraćam pažnju, okrećem joj leđa da ne dođe do produžetka sukoba ili razgovora neprijatnog i odlazim, ona i dalje traži i odjednom čujem vrisak mog psa. Pogledam i vidim da ona sa obe ruke drži močugu i udara po psu", svedoči Nada Zavišić.

"Pas je ležao, sav je bio krvav po glavi i kukao je", navodi ona.

Prognoze veterinara su obeshrabrujuće. Mešanac Švrća pretrpeo je jak potres mozga koji će ostaviti trajne posledice.

"Tragovi udarca su se videli na glavi, međutim, ono što je bilo mnogo gore to je da on u najmanju ruku imao ozbiljne povrede mozga sa krvarenjima, potom je bio slep. 16:40 Na svu sreću odgovorio je na ofanzivnu terapiju, povratili smo ga tako da mu se funkcija očuvana , ali je on i dalje posledično slep. Nadamo se da ćemo još nešto moći da izvučemo kad se taj neki hematom bude povukao", kaže Zoran Stevanović iz veterinarske stanice "Rot".

Ana Cerovac je inače vlasnica agencije za čuvanje dece. Kada smo je pozvali za odgovor na optužbe, kratko je rekla da je na odmoru sa porodicom i da ne želi da komentariše ništa pre nego što se vrati u Beograd. O premlaćivanju životinje obaveštena je i policija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pas oslepeo od dobijenih batina

Izvor: Blic, 20.Jul.2010, 01:05

Petogodišnji mešanac Švrća, oslepeo je pre dve nedelje od posledica prebijanja u dvorištu stambene zgrade u Hadži Prodanovoj ulici na Vračaru. Nada Zavišić, vlasnica ove nesrećne životinje, tvrdi da je njenog ljubimca pretukla komšinica, nakon što joj je prosuo kafu dok se igrao u dvorištu...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.