Izvor: TangoSix.rs, 29.Jul.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partner 2015: Program modernizacije radara Instituta „Mihajlo Pupin“

Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda predstavio je na ovogodišnjem „Partneru“ nekoliko zanimljivih razvojnih programa i projekata koji imaju veze sa vazduhoplovstvom od kojih je najzanimljivija bila sledeća stepenica u ponudi modernizacije radara u VHF području koju su brendirali kao Prvi srpski radar velikog dometa.
Kako je „Pupin“ već proizveo modernizacione komplete za radare P-12, TPS i S600, akumulirano iskustvo i ideje ohrabrili su ih da ponude poluprovodnički primopredajnik >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kao prirodni nastavak dosadašnjih aktivnosti na modernizaciji radarskih sistema:
– Ovaj primopredajnik nam omogućava da tehnološki zaokružimo proces modernizacije radara u VHF području (P-12, P-18, itd.), odnosno omogućava nam da našim kupcima ponudimo modernizaciju celog radara osim antenskog podsistema, čime oni zapravo funkcionalno dobijaju novi radar.
Svesni smo da postoji potreba da se radarska ponuda zaokruži i antenskim sistemom i iz tog razloga smo pokrenuli istraživanja koja treba u budućnosti da omoguće isporuku kompozitnih Yagi antena (zračeći element) za reparaciju postojećih antenskih nizova i isporuku Loop zračećih elemenata od kompozita (cilindričnog dizajna) za novu antenu bitno poboljšanih karakteristika. Pored navedenog, postoje interni planovi za razvoj radarskih uređaja i sistema u drugim frekventnim opsezima. – rekli su nam na „Partneru“.
Savetnik direktora instituta Ilija Pilipović pojasnio nam je priču oko radara na primeru uzoraka navedenih modernizacija:

 
Sve izveštaje sa ovogodišnjeg „Partnera“ možete pogledati u posebnoj sekciji klikom na baner:

The post Partner 2015: Program modernizacije radara Instituta „Mihajlo Pupin“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.