Izvor: B92, 17.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiranje i glavobolja

Beograd -- Parkiralište kod centra Sava od sledeće nedelje više nije besplatno. Dosta građana žali se na usluge Parking-servisa.

U Parking-servisu najavljuju da će, zbog novog sistema parkiranja, sat vremena na nekom od 411 mesta koštati 40 dinara. Dok u Parking-servisu proširuju komercijalne zone, Beograđani se svakodnevno žale na usluge tog preduzeća.

Službenicima Parking-servisa svakodnevno se obrate stotine nezadovoljnih građana. Na usluge tog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše se žale oni koji su parking pokušali da plate putem mobilnog telefona. Zbog tehničkih problema mobilnih operatera, građani plaćaju kazne i do 1.500 dinara.

Veljko Popović pokušao je da plati parking SMS-om. Sat vremena kasnije stigla mu je poruka da transakcija uopšte nije izvršena. Do tada je kontrolor već napisao kaznu. Taj slučaj, da u roku od dva minuta ne stigne potvrda da je parking plaćen, zbog čega se transakcija poništava, nije usamljen. "To da je parking plaćen tek kada dobijete potvrdu preko SMS-a nigde ne piše. Onako kako ja vidim, ja sam njima dao platni nalog, a oni su mi zbog nemogućnosti da mi dostave potvrdu SMS-om naplatili kaznu", kaže Popović.

Živorad Anđelković, direktor Parking-servisa, kaže da u državi nije sve idealno, pa ni telekomunikacije nisu uvedene na pravi način. "Postoji dosta problema u Telekomu i Mobtelu, tehničke prirode, što nema direktne veze sa sistemom, softverom. Mi smo više puta upozoravali ljude da kod sebe imaju kartice koje kupuju na kioscima", kaže on.

Miloš Radivojević, šef službe parking-kontrole Parking-servisa Starina Novak, kaže da u Parking-servisu povlače tužbe protiv građana koji su kažnjeni zbog greške nekog od mobilnih operatera. "Kada je došlo do tehničkog problema kod jednog operatera, mi dobijamo informacije vezane za ispravan ili neispravan rad. Ako je bilo problema sa operaterom, naravno da te informacije uvažavamo i povlačimo tužbe", kaže on.

U Beogradu ima 9.000 parking mesta u tri zone. Jedno parking-mesto u proseku koriste četiri vozača dnevno. Oni usluge Parking-servisa plaćaju od 20 do 30 dinara, u zavisnosti od zone. Nadležni kažu da taj novac ide u plate i u investicije u vezi s parking-prostorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.