Papa planira da poseti Irak

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa planira da poseti Irak

Papa Franja je izrazio želju da sledeće godine otputuje u Irak, što bi bila prva poseta nekog pape toj državi, obraćajući se članovima grupe humanitarnih agencija koje pomažu hrišćanima na Bliskom istoku i u drugim oblastima.
„Konstantna misao prati me kada mislim o Iraku, zemlji koju želim da posetim sledeće godine“, rekao je papa. Agencija Rojters navodi da su ratovi i sukobi izazvali egzodus iračkih hrišćana i pojedinih drugih bliskoistočnih zemalja. Godine 2000. pokojni papa Jovan Pavle Drugi nameravao je da poseti drevni irački grad Ur, za koji se tradicionalno veruje da je mesto rođenja Abrahama. To je trebalo da bude prva stanica njegovog hodočašća po Iraku, Egiptu i Izraelu. Međutim, pregovori s vladom tadašnjeg iračkog lidera Sadama Huseina su propali, pa papa nije posetio Irak.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.