Papa Franja doputovao u trodnevnu posetu Iraku (FOTO)

Izvor: Beta, 05.Mar.2021, 15:26

Papa Franja doputovao u trodnevnu posetu Iraku (FOTO)

Papa Franja je danas doputovao u posetu Iraku koja je okarakterisana kao istorijska, kako bi apelovao na hrišćane, kojih je sve manje u toj zemlji, da ostanu i pomognu u obnovi nakon godina rata i progona.Papu, koji će u poseti boraviti tri dana, na aerodromu u Bagdadu je dočekao irački premijer Mustafa al Kadimi. Sutra će se sastati sa najvišim šiitskim zvaničnikom u zemlji, ajatolahom Ali al-Sistanijem, a prekosutra će u Erbilu održati misu.Reporter novinske agencije AP prenosi da su mere protiv širenja zaraze na aerodromu slabo poštovane iako se situacija sa zarazom u toj zemlji pogoršava.U centru Bagdada su za doček poglavara Rimokatoličke crkve istaknuti bilbordi sa likom pape, uz natpis "Svi smo mi braća".Irački ministar spoljnih poslova Fuad Husein rekao je da Iračani s nestrpljenjem dočekuju papinu "poruku mira i tolerancije".Papa Franja je uoči posete Iraku rekao da ide u mirovno hodočašće posle godina rata i terorizma.Rimokatolički poglavar je insistirao na putovanju uprkos porastu broj zaraženih korona virusom u Iraku i zabrinutosti za njegovu bezbednost.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa stigao u Irak, dočekao ga bilbord – Svi smo mi braća

Izvor: N1 televizija, 05.Mar.2021

Papa Franja je doputovao u trodnevnu posetu Iraku koja je okarakterisana kao istorijska, kako bi apelovao na hrišćane, kojih je sve manje u toj zemlji, da ostanu i pomognu u obnovi nakon godina rata i progona.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.