Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 17:20

Papa Franja: Patrijarh Irinej je bio čovek vere i dijaloga

Papa Franja uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, Sinodu SPC i celoj SPC izraze saučešća povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, uz poruku da je pokojni patrijarh, uprkos brojnim patnjama, ostao čovek vere i dijaloga, skroman i veseo.
Papa Franja je istakao da je patrijarh Irinej posvetio svoj život Bogu i negovao duh zajedništva u srcu SPC.

"Ubeđen sam da su se bratski odnosi između katoličke crkve i SPC razvili i ojačali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz vođstvo patrijarha Irineja, da će nastaviti da napreduju i donose plodove u godinama pred nama", napisao je papa u pismu upućenom 21. novembra, u koji je Tanjug imao uvid.
"Uz zahvalnost Bogu podsećam na dugogodišnje verno služenje pokojnog patrijarha Gospodu i crkvi i njegov svetli primer hrišćansko svedočenje radosti jevanđelja", naglasio je papa Franja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PAPA FRANJA O SRPSKOM PATRIJARHU: Irinej je posvetio život Bogu! Uprkos patnjama ostao je čovek vere i dijaloga, skroman i veseo!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2020

Papa Franja uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, Sinodu SPC i celoj SPC izraze saučešća i povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, uz poruku da je pokojni patrijarh uprkos brojnim patnjama ostao čovek vere i dijaloga, skroman i veseo.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.