Pančevo zahvalno uspešnim građanima

Izvor: RTS, 09.Nov.2009, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo zahvalno uspešnim građanima

Obeležen dan grada Pančeva. Dodeljene nagrade plivačici Nađi Higl, njenom treneru Sebastijanu Higl, trijatloncu Vladimiru Saviću, infektologu Moši Markoviću, kao i uspešnim studentima.

Pančevci su obeležili Dan grada - 8. novembar. Za proslavu svog rođendana grad Pančevo je dodelio nagrade uspešnim sportistima, studentima, lekarima i drugim zaslužnim građanima. Priznanje su dobili plivačica Nađa Higl, njen trener Sebastijan, trijatlonac Vladimir Savić i infektolog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moša Marković.

Na svečanosti grada Pančeva laureati su bili u prilici da vide remek delo od neprocenjive vrednosti poznatog slikara Paje Jovanovića "Seoba Srba", a nakon svečanosti slika će biti vraćena u Gradski muzej, gde se već decenijama čuva.

Zahvaljujući plivačici Nađi Higl, njenom bratu Sebastijanu i trijatloncu Vladimiru Saviću za Pančevo i Srbiju se ovog leta čulo u čitavoj Evropi i svetu.

Od 31. jula 2009. godine najpoznatiji brat i sestra u Srbiji su Nađa i Sebastijan Higl.

Na Svetskom prvenstvu u Rimu uspeli su da urade ono što niko nije očekivao, a ni oni sami. Higl je osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsno, postavivši novi evropski rekord.

Od tog dana u porodici Higl ništa nije kao pre, jedino je Nađa ostala ista, a toliko je postala popularna da su mnoge bebe rođene u Pančevu poslednjih meseci dobile ime po njoj.

Komentarišući kako se oseća sada kada kao svetska prvakinja ulazi u pančevački bazen, Higl je rekla da je osećaj isti, ali da joj je voda sada toplija. Plivačica je istakla da sa boljim uslovima ima jaču volju za treniranjem.

Pomalo u senci velikog uspeha u Rimu ostao je trijatlonac Vladimir Savić koji je u julu u Holandiji postao evropski prvak.

Za 13 sekundi bio je brži od drugoplasiranog Britanca. Njegov uspeh nije promakao žiriju za dodelu "Novembarskih nagrada", pa se i Savić našao u društvu najboljih.

Sa sportistima "rame uz rame" stao je i doktor, infektolog Moša Marković, koji je takođe, dobitnik "Novembarske nagrade" grada Pančeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obeležen Dan Pančeva, priznanja zaslužnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2009, 18:15

PANČEVO - Pančevci su danas obeležili Dan grada - 8. novembar, koji je ustanovljen u znak sećanja na dan kada je Pančevo oslobođeno u Prvom svetskom ratu i pripojeno matici Srbiji...Na svečanoj sednici Skupštine grada, na kojoj su rečju i slikom prikazane sve vrednosti i uspesi grada u ovoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.