Izvor: B92, 28.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Uzbunjivanje greškom

Pančevo -- Sekretarka za zaštitu životne sredine Pančeva Olga Šipovac izjavila da tokom jučerašnjeg dana i večeri nije bilo zagađenja, i da su javnost i fabrike greškom alarmirani.

"Zajednička procena nas u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine je da je na mernom mestu Vatrogasni dom došlo do kvara na aparatu za merenje zagađenja, usled kojeg je monitoring pokazivao da zagađenja ima, a nije ga bilo", rekla je Šipovac.

Ona se izvinila svim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nadležnima u fabrikama južne zone.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine saopštio je da se rezultati merenja aerozagađenja redovno prate, a da će elektronska prezentacija rezultata biti ponovo aktivirana nakon otklanjanja kvara.

U petak popodne i uveče Sekretarijat je u dva navrata obavestio javnost da je u Pančevu bilo prekomernog zagađenja ukupnim ugljovodonicima. Zbog toga je juče republička inspektorka Jelena Stanković preventivno naložila Rafineriji nafte Pančevo da prekine pretakanje sirovog benzina na pristaništu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.