Izvor: Blic, 14.Avg.2009, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pančevački ratari" ipak čekaju sastanak u Vladi u sredu

Udruženje poljoprivrednika "Pančevački ratari" odustali su od protesta do srede, za kada je zakazan sastanak proizvođača, prerađivača i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda s predstavnicima Vlade, rekao je danas predsednik tog udruženja Slađan Anđelković.

Anđelković, koji je juče rekao da su južnobanatski poljoprivrednici dali rok Vladi da do petka, 14. avgusta, odgovori na njihove zahteve za povećanje otkupnih cena proizvoda, jutros je novinarima izjavio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastanak proizvođača, prerađivača i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda u Vladi, ipak zakazan za sredu.

Anđelković je istakao da su pančevački ratari odlučili da do srede prekinu sve proteste i blokade, kako bi sačekali dogovor o povećanju otkupnih cena pšenice, kukuruza i suncokreta.

Ukoliko sa prerađivačima i otkupljivačima ne bude dogovora, poljoprivrednici će nastaviti sa protestima, rekao je predsednik "Pančevačkih ratara".

Poljoprivrednici južnog Banata su 12. avgusta s malinarima štrajkovali u Beogradu i tada su dali rok Vladi Srbije da do danas odgovori na sve zahteve nezadovoljnih ratara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.