Izvor: B92, 28.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pančevac" i homofobija

Pančevo -- Centar Pančeva oblepljen plakatima protiv urednika "Pančevca" Nenada Živkovića, jer je taj list na naslovnoj strani objavio fotografiju dvojice muškaraca kako se drže za ruke.

Na plakatama, crtežima i fotografijama su građani ispisali različite poruke - "Dan sramote", "Bruka u Pančevcu", "Ko vam je dao pravo da homoseksualce prikazujete kao uzor našoj deci", "Zloupotrebljena demokratska sloboda".

V.D. glavnog i odgovornog urednika "Pančevca" Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Živković kaže da ti izlepljeni "plakatići", kako ih je sam nazvao, ne predstavljaju ozbiljan protest, već su samo malograđanska reakcija na tekst koji je objavljen u "Pančevcu", a koji govori o tome da svako ima pravo na svoj izbor i da zbog toga ne treba da bude kažnjavan.

"Hteli smo da ovim tekstom skrenemo pažnju javnosti da niko zbog svog seksualnog opredeljenja ne treba da bude diskriminisan. Eto, deo pančevačke javnosti je reagovao na način na koji je smatrao da je to potrebno, ali ja taj gest više čitam kao reakciju na jedan vruć šamar palanci nego na kao na neki ozbiljan protest", rekao je Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.