Pametni kondom za bolji i sigurniji seks

Izvor: NovaEnergija.net, 03.Dec.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametni kondom za bolji i sigurniji seks

Britanska kompanija na tržište je izbacila ajkon (i.Con), prvi pametni kondom.
Cilj ovog uređaja je prikupljanje podataka o seksualnim odnosima, njihovo poređenje i pomoć mušterijama da budu bolje u krevetu.
Više zabave
– Pametni kondom je stigao i prelep je. Želeli smo da ajkon bude prefinjen, lagan i da ne bude nametljiv – i konačni proizvod je sve to. Mnogo tehnologije je napakovano u ovaj uređaj i on će meriti skoro sve aspekte učinka >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << u spavaćoj sobu – rekao je Adam Leverson, glavni inženjer kompanije „Britiš kondoms“.
Sam uređaj ne liči na kondom, već na gumenu traku koja se stavlja na dno penisa, a preko običnog kondoma.
– Ovo je sledeći korak u tehnologiji koja se nosi, a verujemo i pionirski uređaj koji će ne samo uneti više zabave u vašu spavaću sobu već će pomoći i u otkrivanju polnih infekcija. Osim toga, pomoći će i u sprečavanju spadanja kondoma tokom seksualnog odnosa, što je glavni razlog neželjenih trudnoća u Britaniji – kaže Džon Simons, portparol kompanije.
Kako radi?
Uređaj ajkon koristi nanočipove i druge ugrađene senzore da meri različite stvari tokom seksualnog čina.
Pametni kondom je Blututom povezan s telefonom, koji pomoću posebne aplikacije čuva sve podatke.
Baterija će morati da se dopunjuje na svakih šest do osam sati korišćenja.
Šta kondom meri?
Dužinu seksualnog odnosa Brzinu penetracije Učestalost polnih odnosa Potrošnju kalorija Seksualne položaje Postojanje polnih bolesti Prosečnu temperaturu kože Velika potražnja
Kako se navodi, za kupovinu ovog pametnog seksualnog uređaja, koji košta 80 dolara i ima garanciju od godinu dana, već se registrovalo 96.000 ljudi.
 
Izvor: Kurir
Foto: Promo

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.