Izvor: B92, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketići za ugroženu decu

Beograd -- B92 i Unicef pokrenuli akciju kako bi se obezbedili paketići za decu bez roditeljskog staranja i decu ometenu u razvoju.

Akcija je pokrenut kako bi se podstakli građani i kompanije u Srbiji da kupovinom novogodišnjih paketića obezbede poklone za decu bez decu roditeljskog staranja, u ustanovama za smeštaj dece sa smetnjama u razvoju i u hraniteljskim porodicama.

Direktorka kancelarije Unicefa u Srbiji Judita Rajhenberg ističe da će novac od prodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovih paketića za decu i odrasle takođe će biti iskorišćen za programe namenjene deci.

"Mi se nadamo da ćete svi vi kupiti te paketiće za tu decu, da se i ona obraduju i da znaju da vi i mi ih nismo zaboravili", rekla je Judita Rajhenberg.

Direktor B92 Veran Matić istakao je da je ovakva akcije posebno važna u ovom trenutku, imajući u vidu da smo u proteklih nekoliko nedelja videli izveštaje o teškom stanju u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

"Moj apel i onaj apel koji ćete čuti ovih dana sa B92, i sa televizije, i sa radija, je da se što više kompanija uključi u doniranje i kupovinu ovih paketića, kroz, između ostalog, koordinaciju koju će raditi Ministarstvo da bi zaista svako dete dobilo paketić", nkazao je Matić.

Prva kompanija koja se pridružila akciji je "Viktoria Group", koja je kupila 60 paketića za decu koja su prošla kroz sigurnu kuću za žrtve nasilja u porodici.

"Želeli smo da deci, koja iz raznoraznih razloga moraju doći do te sigurne kuće, osvetlimo bar jedan trenutak u ovom mračnom životu, u mračnim danima, i da im pokažemo da postoje ljudi koji žele da oni budu srećni, nasmejani i da im takva sretna i nasmejana budućnost bude, bez obzira na probleme koji su pre toga imali", rekla je Natalija Kurjak iz kompanije "Viktoria Group".

Akciju je podržalo i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

"Pozivam i druge da, ne samo za Novu godinu, nego i nakon toga na ovakav način zajedno pomognemo deci. Ne samo za Novu godinu već da učinimo da mnogo dana u godini bude posvećeno upravo našoj deci", rekao je Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

On je najavio da je ministarstvo obezbedilo 9.822 paketića za decu koja su u hraniteljskim porodicama, decu poginulih boraca i decu ometenu u razvoju.

Ovog puta, naglasio je Ljajić, nećemo zaboraviti ni romsku decu, a zahvaljujući određenim kompanijama obezbeđeno je 650 ulaznica za predstavu "Petar Pan" u beogradskoj Areni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.