Paketi sa hranom za najugroženije

Izvor: Glas javnosti, Beta, 29.Jan.2011, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketi sa hranom za najugroženije

PIROT - Opština Pirot dobila je od poreza za igre na sreću 1,8 miliona dinara, a novac će biti upotrebljen za rad narodne kuhinje u Pirotu i pomoć ugroženima, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Pirot Boban Nikolić.

Nikolić je rekao da će Centar za socijalni rad i Crveni krst napraviti listu najugoroženijih građana koji će dobiti pakete sa hranom i sredstvima za higijenu.

Vršilac dužnosti sekretara Crvenog krsta u Pirotu Miroljub Mijić rekao je da se u narodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kuhinji u tom gradu trenutno hrani 650 osoba, a još oko 300 je na listi čekanja.

- Veliki je problem kako pomoći starim, iznemoglim i bolesnima u selima, jer oni ne mogu da koriste usluge narodne kuhinje i da dolaze u grad. Zbog toga će od ovog novca biti kupljeno 1.000 lanč paketa hrane i sredstava za higijenu koji će Crveni krst podeliti najugroženijim meštanima pojednih sela, a ostatak para upotrebiće se za rad narodne kuhinje - rekao je Mijić.

Ove godine je opština Pirot iz budžeta za rad Narodne kuhinje planirala da izdvoji 4,5 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.