Pakao na 40 stepeni

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao na 40 stepeni

BEOGRAD - Živa u termometru prešla je juče 40 stepeni Celzijusove skale. Telefon beogradske Hitne pomoći usijao se od poziva, a ljudi koji su baš morali da izađu na ulicu nosili su kape, lepeze i flaše sa vodom, dok su ženama upadale štikle u asfalt. Najteže je, naravno, bilo onima koji su dan proveli radeći na suncu.

Preporuke za zaštitu

Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda i danas se očekuje pravi tropski dan pa lekari preporučuju građanima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se pridržavaju svih mera zaštite. Šešir, lagana i komotna odeća od prirodnih materijala, naočare za sunce, kreme sa visokim zaštitinim faktorom i što više tečnosti, kao i češća tuširanja. Istovremeno, treba smanjiti unos kofeinskih napitaka i alkoholnih pića, jer uslovljavaju dodatni gubitak vode.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.