Pacijent u KCV nema ebolu!

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijent u KCV nema ebolu!

Prema rezultatima referentne Laboratorije Koolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu, pacijent koji je hospitalizovan na Institututu za infektivne boleseti KC Vojvodine u Novom Sadu, ne boluje od ebole ili od Marburg virusne groznice, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Stanje pacijenta trenutno je stabilno i on se i dalje nalazi pod zdravstvenim nadzorom u KC Vojvodine.
U toku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su dodatne analize kako bi se utvrdio mogući uzrok zdravstvenih tegoba pacijenta, navodi se u saopštenju.
Pacijent, koji je državljanin Srbije, je doputovao u zemlju 26. avgusta 2015. godine iz Zapadne Afrike i nakon povratka razvio je simptome koji su upućivali na sumnju na tropsku bolest ili ebola virusno oboljenje.
U cilju dijagnostike mogućeg ebola virusnog oboljenja, uzorak krvi je poslat u referentnu Laboratoriju Koolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKLONJENE SUMNJE: Pacijent u Kliničkom centru Vojvodine nema ebolu!

Izvor: Kurir, 31.Avg.2015

SRBIJA - Analize uzoraka poslate u referentnu laboratoriju u Hamburg pokazale su da pacijent koji je smešten u Kliničkom centru Vojvodine ne boluje od ebole...Očekuje se da Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zvanično saopšti rezultate analiza, odnosno o kojoj je bolesti...

Nastavak na Kurir...

Otklonjena sumnja na ebolu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2015

Analize uzoraka poslate u referentnu laboratoriju u Hamburg pokazale su da pacijent koji je smešten u Kliničkom centru Vojvodine ne boluje od ebole..."Pacijent koji se leči na Institutu za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, ne boluje od ebole ili od Marburg virusne groznice,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.