PRVACI OTIŠLI SA DIVČIBARA ZBOG TROVANJA

Izvor: Kurir, 30.Apr.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVACI OTIŠLI SA DIVČIBARA ZBOG TROVANJA

BEOGRAD - Rekreativna nastava za 70 prvaka kragujevačke osnovne škole „Stanislav Sremčević" pretvorila se u pravi pakao, jer se skoro pola učenika otrovalo već prvog dana boravka u odmaralištu „Zmaj" na Divčibarama.

Četvoro je zatražilo pomoć na Infektivnoj klinici kragujevačkog Kliničkog centra, ali su, kako kažu u ovoj instituciji, posle ambulantnog lečenja pušteni kući.

Jedan od revoltiranih roditelja D. P. tvrdi da je veliki broj dece, koja su stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Divčibare u subotu 24. aprila, već u nedelju povraćao i imao simptome trovanja.

- Roditelji čija su deca već za vikend počela da povraćaju odmah su u ponedeljak otišli po njih na Divčibare. Pošto nam niko nije rekao da je u pitanju trovanje, niti da dođemo po svoju decu, supruga i ja smo ostavili ćerku u odmaralištu, jer nije imala nikakve simptome. Međutim, i ona se u međuvremenu razbolela. Zbog toga mislim da su deca danima dobijala pokvarenu hranu ili pila neispravnu vodu - kaže D. P.

Đaci su stigli u Kragujevac u sredu, četiri dana pre kraja rekreativne nastave. U saopštenju Kliničkog centra Kragujevac navodi se da je đake prvake, njih četvoro, koji su se u sredu uveče obratili lekarima pregledao Zoran Todorović, dežurni lekar, inače direktor Infektivne klinike, posle čega je mališane poslao kućama, bez potrebe za posebnom terapijom.

Redakcija Kurira ostala je uskraćena za zvanične informacije o trovanju dece iz škole „Stanislav Sremčević" i odmarališta „Javor" jer se niko od rukovodstva škole nije javljao na telefone, već su se celog dana uključivale automatske sekretarice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.