PROBNO TESTIRANJE ZA ŠESTAKE

Izvor: Kurir, 31.Mar.2012, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROBNO TESTIRANJE ZA ŠESTAKE

Od 10 do 12 sati u svojim školama radiće kombinaciju pitanja iz biologije, istorije, fizike, geografije i rešavaće nepoznate zadatke

BEOGRAD - Učenici šestog razreda danas će u svojim školama raditi kombinovani probni test iz nekoliko predmeta, u okviru priprema za uvođenje trećeg testa na završnom ispitu od 2014. godine.

Šestaci će od 10 do 12 sati u svojim školama raditi kombinaciju pitanja iz biologije, istorije, fizike, geografije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rešavaće nepoznate zadatke.

Probni test je uveden da bi đaci imali dovoljno vremena da se pripreme za veći obim pitanja na maloj maturi za dve godine, kada će na završnom ispitu, osim maternjeg jezika i matematike, polagati i treći ispit - kombinaciju pitanja iz pet predmeta (naredne godine uvodi se i hemija).

Test je simulacija pravog ispita, što znači da neće biti dozvoljeno prepisivanje, jer će za vreme ispita dežurati nastavnici.

Đaci na tom testu neće biti ocenjivani, ali će rezultati koristiti nastavnicima u planiranju aktivnosti za dalje pripremanje učenika za završni ispit.

Kombinovani test pripremio je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i njegova glavna svrha je priprema i navikavanje učenika na pažljivo i fokusirano čitanje i analizu zadataka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.