PRIJEM ZA FLAUTISTKINJU Devetogodišnja Jana za 15 meseci osvojila 11 nagrada

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJEM ZA FLAUTISTKINJU Devetogodišnja Jana za 15 meseci osvojila 11 nagrada

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović priredio je danas u Gradskoj kući prijem za flautistkinju Janu Ilić. Povod je apsolutna prva nagrada koju je mlada Šapčanka osvojila na takmičenju u kategoriji solista, početkom maja u italijanskom gradu Filadelfija, poznatom kao Muzički grad Evrope.

Grad Šabac je omogućio da talentovana učenica otputuje na takmičenja na kojima je osvojila zapažene rezultate.

Devetogodišnja Jana je učenica Muzičke škole „Mihailo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vukdragović“ u Šapcu i do sada je za 15 meseci koliko uči flautu osvojila 11 nagrada. Kako kaže, vredno i marljivo vežba po nekoliko sati dnevno, a kada izađe na binu nema tremu, već se samo koncentriše da dobro odsvira.

- Volela bih da i dalje putujem kao do sada i da osvajam nagrade. Zadovoljna sam uspehom u Italiji, a nadam se uspesima i u budućnosti. Marljivo ću vežbati kako bih postala što bolja - rekla je Jana.

Profesorka Biljana Prica kaže da je Jana izuzetno talentovana, ali da je osim talenta koji poseduje, bitnija motivacija i predanost sa kojom devojčica vežba. Zahvaljujući tome, na svakom takmičenju na kome učestvuje potvrđuje da je u samom vrhu kada je u pitanju flauta.

Roditelji koji su Jani najveća podrška ističu da bez pomoći Grada Šapca i gradonačelnika Nebojše Zelenovića ne bi mogli da je pošalju na sva takmičenja na koja je pozvana.

Grad Šabac će uvek pomoći vrednoj i talentovanoj deci, napomenuo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

- Uvek ćemo pomagati mladim naučnima, umetnicima, sportistima, kuvarima i svima onima koji postižu zapažene rezultate u oblasti u kojoj deluju - rekao je Zelenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.