PREVARILI IH U KVIZU ŽELITE LI DA POSTANETE MILIONER

Izvor: Kurir, 09.Avg.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARILI IH U KVIZU "ŽELITE LI DA POSTANETE MILIONER"

BEOGRAD - Ni kvizovi više nisu ono što su nekad bili! Ako osvojite nagradu u TV kvizu, ne samo što nije sigurno da ćete te pare i dobiti nego učešće još može i da vas košta!

BEOGRAD - Ni kvizovi više nisu ono što su nekad bili!

Ako osvojite nagradu u TV kvizu, ne samo što nije sigurno da ćete te pare i dobiti nego učešće još može i da vas košta!

Od osvojenih 196.000 dinara u kvizu „Želite li da postanete milioner?“ takmičar Mladen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mitrović iz Smedereva dobio je mizernih 9.600 dinara, i to posle četiri godine!

- U februaru 2006. godine u „Milioneru“, koji se tada emitovao na BK televiziji, učestvovao sam u paru s jednom devojkom i osvojio 196.000 dinara, što je trebalo da podelimo. U ugovoru, koji još čuvam, piše da je rok za isplatu 90 dana od emitovanja kviza na televiziji. Međutim, meseci su prolazili, a ja sam dobijao samo obećanja da će nagrada biti isplaćena kada „BK Telekomu“, koji je bio u obavezi da nam uplati novac, bude odblokiran račun - priča Mitrović.

Kako račun nikada nije bio odblokiran, već je „BK Telekom“ otišao u stečaj, desetak takmičara koji su takođe ostali bez osvojenog novca odlučilo je da Trgovinskom sudu u Beogradu podnesu zahtev za stečajno potraživanje.

- Tek pre dva meseca, posle četiri godine, meni i većoj grupi takmičara, koji su u kvizu učestvovali u istom periodu kad i ja, isplaćeno je 10 odsto od osvojene nagrade i time je postupak okončan. Kada se uzmu u obzir kurs dinara na dan kviza i na dan isplate, i troškovi sudskog postupka, mogu reći da me je učešće u kvizu oteralo u minus - ogorčen je Mitrović.

Njemu je u Trgovinskom sudu objašnjeno da su učesnici kviza „Želite li da postanete milioner?“ po važnosti isplate bili „u četvrtom redu“ i, kada je izvršena isplata važnijih potraživača, za njih je ostalo samo toliko para.

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.