PRETI VELIKA NESTAŠICA MLEKA

Izvor: Kurir, 16.Jul.2010, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETI VELIKA NESTAŠICA MLEKA

BEOGRAD - Država je opet zaboravila proizvođače mleka!

Od obećanih subvencija proizvođači mleka još uvek nisu dobili ni dinara, pa će veliki broj muznih grla završiti u klanicama. Zbog nagomilanih problema i nestašice mleka, poskupljenje mlečnih proizvoda je sve izvesnije.

- Od 14.000 dinara po muznom grlu, koje je trebalo da dobijemo u prva tri meseca ove godine, još nismo dobili ništa. Država nas pusti da se mučimo kao davljenici, a posle se seti kad je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kasno. Od januara nije isplaćen ni dinar za premije - žali se farmer Jugoslav Tomić iz Stajićeva kod Zrenjanina, koji mleko od 98 muzara isporučuje “Imleku”.

I Vladimir Marković iz Obrenovca smatra da je sramotan odnos države prema mlekarima.

- Sa ovakvim cenama, kašnjenjem sa isplatama subvencija i premija, jedino će profitirati oni koji kolju krave. Subvencije nismo dobili, a premije su sa tri dinara po litru mleka pale na dinar i po. Mleka će biti sve manje i za nas će biti kasno i kada poskupi - kaže Marković.

U ministarstvu nam nisu odgovorili na pitanje zašto se kasni sa subvencijama.

(S. T.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.