PREOKRET U SMEDEREVU V. d. direktorka gimnazije podnela ostavku

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET U SMEDEREVU V. d. direktorka gimnazije podnela ostavku

Posle trodnevne totalne obustave rada u smederevskoj gimnaziji, pošto je Đački parlamentodlučio da bojkotuje nastavu zbog uvođenja prinudne uprave, v. d. direktorka Radmila Trajković je danas podnela ostavku.

- Ostavku podnosim zbog toga što se situacija u školi otrgla kontroli, a od kolega profesora nemam pomoć da problem rešim - stoji u obaveštenju koje je vršiteljka dužnosti poslala Ministarstvu prosvete i ministru lično.

Napominje još „da smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su deca zloupotrebljena i izmanipulisana zarad ličnih razloga pojedinaca“, kao i da ostavku podnosi „da bi se deca vratila u školske klupe“, a ne zato što, kako kaže, nije sposobna da odgovori ovoj funkciji.

Pisanoj ostavci prethodio je sastanak gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović sa predstavnicima Đačkog parlamenta, na kome je učenicima ovakav razvoj događaja već nagovešten.

Protest u smederevskoj gimnaziji, zbog rešenja Ministarstva prosvete o uvođenju privremenih mera, smeni školskog odbora i direktora i postavljenju Radmile Trajković na tu dužnost, ušao je u treću nedelju.

Mada je, po odluci štrajkačkog odbora, nastava trebalo da se održava sa časovima skraćenim na 30 minuta od prošlog ponedeljka nema časova uopšte jer, dok se situacija ne razreši, učenici bojkotuju nastavu.

Sada ostaje da se oni na sednici parlamenta dogovore da li je ostavka nametnute direktorke dovoljna da se vrate na nastavu i prekinu štrajk.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorka smederevske Gimnazije podnela ostavku

Izvor: Press, 11.Mar.2015

Posle trodnevne totalne obustave rada u smederevskoj gimnaziji i odluke Učeničkog parlamenta da zbog uvođenja prinudne uprave đaci bojkotuju nastavu, vršilac dužnosti direktora Radmila Trajković podnela je danas neopozivu ostavku. ...

Nastavak na Press...

Smederevska gimnazija: "Kuma" podnela ostavku

Izvor: Večernje novosti, 12.Mar.2015, 09:05

SMEDEREVO - Direktorka ovdašnje Gimnazije, Radmila Trajković, zbog štrajka profesora i odbijanja učenika da idu na nastavu posle uvođenja privremene uprave u školi, u sredu je podnela ostavku na tu funkciju. Trajkovićeva - koja je na čelo Gimnazije postavljena odlukom ministra prosvete, Srđana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.