Izvor: Blic, 07.Jul.2023, 07:53

PRENAMENA KOVID BOLNICA BI OVIM LJUDIMA OLAKŠALA ŽIVOT Sistem ne prepoznaje pacijente obolele od neizlečivih bolesti, jedna odluka za njih može biti SVETLO na kraju tunela

Decenijama, posebno poslednjih nekoliko godina, svedoci smo da sve veći broj ljudi oboleva od teških, neizlečivih bolesti (ne samo malignih), koji trpe strašan bol i tešku patnju, posebno u krajnjem stadijumu bolesti, i to ne samo oni, već i članovi njihove porodice. Zbog toga je u Srbiji pokrenuta inicijativa od strane Ministarstva zdravlja za transformaciju nedavno izgrađenih Kovid bolnica, širom zemlje, u kojima bi jedan deo bio pretvoren u Odeljenja za palijativno lečenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.