PRED NAMA JE PAKLENA NEDELJA Temperature će ići I DO 40 STEPENI, a meteorolozi upozoravaju da se pazimo JEDNE STVARI

Izvor: Blic, 30.Jul.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRED NAMA JE PAKLENA NEDELJA Temperature će ići I DO 40 STEPENI, a meteorolozi upozoravaju da se pazimo JEDNE STVARI

U Srbiji će cela predstojeća nedelja biti veoma topla, a dnevne temperature neće se spuštati ispod 35 stepeni Celzijusa.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), u Srbiji će narednih sedam dana, sve do 6. avgusta, biti veoma toplo, sa najvišim temperaturama u intervalu od 36 do 39 stepeni. Takvo vreme se očekuje u većini gradova u Srbiji, dok će svežije biti na planinama, poput Zlatibora, gde će najviše dnevne temperature biti do 30 stepeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Izdato je i upozorenje na visoke temperature.

Prema prognozi, sutra će biti sunčano i toplo, dok se podne i uveče na jugozapadu očekuje lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar će biti slab južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 23, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni.

I u Beogradu će biti veoma sunčano i toplo. Vetar slab, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 23, najviša dnevna oko 35 stepeni, koja će se narednih dana samo peti na lestvici, tako da će u četvrtak ona dostići 39 stepen.

Kada je reč o UV zračenju, ono je veoma visoko u svim mestima u zemlji i kreće se od 8 do 10 (vrlo visoka vrednost).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kreće PAKAO: RHMZ upozorava na OPASNE temperature

Izvor: Mondo, 30.Jul.2017

Sedmicu pred nama obeležiće visoke temperature koje će ići do 40 stepeni, upozoravaju meteorolozi...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..RHMZ upozorio je na visoke temperature koje se očekuju na teritorij Srbije do 6. avgusta...Foto: RHMZ/PrintScreen..U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.