POŽAR NA HALKIDIKIJU Vatrena stihija lokalizovana, nema opasnosti po turiste

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR NA HALKIDIKIJU Vatrena stihija lokalizovana, nema opasnosti po turiste

Veliki požar izbio je na Halkidikiju, na Sitoniji, u blizini letovališta Neos Marmaras gde tradicionalno letuje veliki broj turista iz Srbije, saznaje "Blic". Požar je lokalizovan i nema opasnosti po turiste.

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία όπως φαίνεται απο το Παλιουρι #paliouri #halkidiki #fire #sithonia pic.twitter.com/oGx64SkGsl

"Prema podacima koje imamo za sada, tamo je stotinak naših ljudi. U pitanju je letovalište sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hotelima od pet zvezdica, a požar se dogodio u delu šume koja se nalazi u blizini i kako saznajemo, situacija za sada nije opasna", rekao je za "Blic" direktor „Jute“ Aleksandar Seničić i dodao da su se predstavnici agencije uputili ka ovom mestu, kao i da će više detalja imati kada oni stignu tamo.

Generlani sekeretarijat za zaštitu u Grčkoj izdao je u petak upozorenje na visok rizik od požara širom zemlje.

Kako je navedeno, između ostalih, upozorenje se odnosi upravo na Halkidiki, ali i Tasos, Eviju, Atiku...

- Pozivamo sve da budu pažljivi i obazrivi u rukovanju sa zapaljivim sredstvima, kako ne bi izazvali požare - navodi se u upozorenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DRAMA NA HALKIDIKIJU: Gorelo na korak od gostiju (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2016

Drama na Halkidikiju, vatrena stihija zahvatila šumu u blizini letovališta Porto Karasa. Trenutno u ovom delu Grčke letuje 10.000 naših državljana, ali niko nije ugrožen VELIKI požar koji je izbio danas nešto posle podneva na Halkidikiju, gde letuje veliki broj Srba, vrlo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.