Izvor: Blic, 09.Okt.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVREDE I SMRT NA RADU Vulin: U borbi za rokove, zaboravlja se na bezbednost

Od 25. septembra do 2. oktobra ove godine, sedam radnika je izgubilo život, zato što se nije dovoljno vodilo računa o onome što zakon propisuje, upozorio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"U neprekidnoj borbi da se postignu rokovi, da se stigne uraditi nešto na vreme, ljudi jednostavno zaborave da brinu o onome što je najvažnije, a to je bezbednost i zdravlje na radu", rekao je Vulin tokom vanrednog nadzora gradilista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Beograd na vodi" sa inspektorima za rad.

On je upozorio poslodavce i radnike da se zakon mora striktno poštovati i striktno sprovoditi i da nijedna odredba u zakonu nije doneta slučajno, da je svaka odredba tu upravo da bi zaštitila najvažnije- zdravlje i život svakog od učesnika u radnim odnosima.

"Tražim od poslodavaca da sprovode zakon, tražim od radnika da ga se pridržavaju, a Inspekcija rada će nastaviti i sa većim naporom da se zakon striktno poštuje i sprovodi i da bar broj povreda bude manji", rekao je Vulin Tanjugu.

Ministar naglašava da je u toku 2015. zabeleženo 38 smrtnih povreda i teških povreda na radu sa smrtnim ishodom, a za malo više od devet meseci ove godine, broj smrtnih povreda i teških povreda na radu sa smrtnim ishodom je 40.

"Sve ovo svedoči o povećanoj privrednoj aktivnosti, ali to, nažalost, sa sobom nosi i teške posledice, kada je u pitanju bezbednost i zaštita na radu. Ne vodi se računa o osnovnim zakonskim merama, ne štiti se dovoljno radnik, ne vodi se računa da njegovo radno mesto mora da bude sigurno i bezbedno", istakao je ministar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Radovi na Beogradu na vodi primer dobre prakse

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2016

Radovi na "Beogradu na vodi" odvijaju se u najboljem mogućem redu i može sa zadovoljstvom da se kaže da je to primer dobre prakse, gde su radnici prijavljeni i gde se vodi račcuna o bezbednosti i zaštiti na radu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.