[POSLEDNJA VEST] Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku o slobodnom pristupu hendling tržištu na „Nikoli Tesli“

Izvor: TangoSix.rs, 11.Jul.2023, 07:00

[POSLEDNJA VEST] Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku o slobodnom pristupu hendling tržištu na „Nikoli Tesli“

Direktorat civilnog vazduhoplovstva stavio je juče van snage Odluku o ograničenju broja pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja na aerodromu „Nikola Tesla“.
Kako se navodi u novoj odluci, objavljenoj juče u Službenom glasniku, svim pružaocima usluga, „koji imaju važeću dozvolu za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja, omogućava se slobodan pristup tržištu u pogledu pružanja svih vrsta usluga zemaljskog opsluživanja“.
Direktorat je obavestio sve >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << državne i privatne činioce neposredno vezane za operacije na aerodromu „Nikola Tesla“ o ovoj odluci, što predstavlja prilično brzu realizaciju početne odluke resornog ministra Gorana Vesića koja je saopštena 2. jula a kojom je liberalizacija tržišta zemaljskog opsluživanja jedan od načina da se popravi stanje na najvećem srpskom aerodromu.
Potencijalnim potpuno novim igračima na tržištu, moguće i iz inostranstva,  angažovanja adekvatne radne snage takođe će predstavljati problem / Foto: Sky Partner U međuvremenu, nacionalna avio-kompanija izdala je 6. jula još jedno saopštenje gde je za kašnjenja pojedinih letova tog dana od dva i više časova okrivila aerodrom zbog, kako su naveli, „manjka zaposlenih na poslovima utovara prtljaga, kao i nedovoljnog broja specijalnih vozila za vuču aviona po aerodromskoj platformi“.
Kako je Tango Six detaljnije analizirao, inicijativa Ministarstva saobraćaja i kasnija odluka DCV-a omogućiće da dodatna 3 poslovna entiteta počnu sa radom i u delu manipulacije prtljagom. Naravno, ukoliko budu nabavili ili iznajmili potrebnu opremu (što je najskuplji i najkomplikovaniji aspekt budućeg poslovanja) i ukoliko sklope ugovor sa, najhitnije, Er Srbijom. Odluka takođe omogućava ulazak na tržište i potpuno novim, verovatno inostranim, kompanijama koje takođe moraju ispuniti proceduru prijave, procene ispunjenja uslova za dobijanje dozvole od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva. 
The post [POSLEDNJA VEST] Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku o slobodnom pristupu hendling tržištu na „Nikoli Tesli“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.