PORODICE OFICIRA ŽIVE U PAKLU 20 GODINA

Izvor: Kurir, 21.Jun.2011, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICE OFICIRA ŽIVE U PAKLU 20 GODINA

BEOGRAD - Zaboravljeni. Na svetski Dan izbeglica ekipa Kurira obišla je porodice oficira izbeglih iz republika bivše SFRJ, koji već 20 godina žive u krugu Vojne akademije na Banjici.

BEOGRAD - Zaboravljeni.

Na svetski Dan izbeglica ekipa Kurira obišla je porodice oficira izbeglih iz republika bivše SFRJ, koji već 20 godina žive u krugu Vojne akademije na Banjici. To je prvi put da im u posetu dođu novinari. Dozvolu od „nadležnih” tražili nismo. Samo nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je, vraćajući se sa otvaranja Četvrtog sportskog prvenstva Vojske Srbije, pogled zapeo za zgradu ispred koje se igraju deca. I mi ušli...

Objekat u kojem živi najveći deo od oko 100 porodica ima simboličan naziv - Sivi dom. U prenatrpanim sobičcima stanuje po nekoliko generacija. Najpre su došli oficiri s decom. Onda su njihova deca odrasla i dobila svoju decu. I svi su tu. Rađaju se, stasavaju, umiru. Bez nade da će ih ozariti vest poput one koju su juče čuli na TV:

- Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac uručio je aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske ključeve za 75 novoizgrađenih stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.