PONIŽAVAJUĆE Kraljevački pisci vratili 27.000 dinara u budžet

Izvor: Blic, 23.Mar.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONIŽAVAJUĆE Kraljevački pisci vratili 27.000 dinara u budžet

Nezadovoljni raspodelom novčca predviđenog za sufinansiranje kulturnih projekata u Kraljevu, članovi Udruženja pisaca u Kraljevu odlučili su da 27.000 dinara, koliko im je odlukom

Gradskog veća pripalo za relizaciju manifestacije „Dani Ljubiše Mišića“, vrate u gradsku kasu!

- Od 2,4 miliona dinara, pripalo nam je malo više od jednog procenta i mi ćemo taj novac vratiti. Smatramo da je iznos koji su nam opredelili ponižavajući i da je lokalna vlast još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednom dokazala svoj maćehinski odnos prema kulturi - kaže Ivan Novčić iz Udruženja pisaca.

Pisci kažu da 27.000 dinara nije dovoljno ni da se izda mala pesnička zbirka od pedesetak strana što je najeftiniji izdavački poduhvat.

- Problem je što kod gradskih čelnika ne postoji sluh za kulturu i od takvih ljudi, kojima je „Družina Pere Kvržice“ poslednja knjiga koju su pročitali u životu, nismo ni očekivali bolji tretman – dodaje Rade Erac, potpredsednik udruženja.

Kraljevački pisci kažu da novac vraćaju u budžet jer on nije dovoljan za manifestaciju koja bi bila prepoznatljiva u Srbiji i po kojoj bi se ovaj grad ozbiljno afirmisao.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pisci za manifestaciju dobili samo 27.000 dinara, vratili novac u budžet

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2016

Nezadovoljni raspodelom novca predviđenog za sufinansiranje kulturnih projekata u Kraljevu, članovi Udruženja pisaca u tom gradu odlučili su da 27.000 dinara, koliko im je odlukom Gradskog veća pripalo za realizaciju manifestacije "Dani Ljubiše Mišića", vrate u gradsku kasu...- Od 2,4 miliona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.