POMOZIMO DA IRENA PREŽIVI!

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOZIMO DA IRENA PREŽIVI!

BEOGRAD - Život vredi 120.000 evra. Toliko je potrebno Ireni Paunović (42) iz Kraljeva, oboleloj od fibroze pluća, kako bi joj lekari u Beču uradili transplantaciju. Razbolela se još kao beba od bolesti od koje se tkivo pretvara u ožiljno i organ gubi svoju funkciju. U osmoj su joj izvadili jedno

BEOGRAD - Život vredi 120.000 evra.

Toliko je potrebno Ireni Paunović (42) iz Kraljeva, oboleloj od fibroze pluća, kako bi joj lekari u Beču uradili transplantaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Razbolela se još kao beba od bolesti od koje se tkivo pretvara u ožiljno i organ gubi svoju funkciju. U osmoj su joj izvadili jedno plućno krilo, a pre pet godina i drugo je počelo drastično da propada. Irena sada živi u svojoj sobi, ne može da napravi više od dva koraka. Svakodnevica su joj gušenje, kašalj, infuzije, lekovi i kiseonik.

- U martu me je primio čuveni dr Valter Klepetko u bečkoj klinici AKH. Stavili su me na listu čekanja za organe. Ne mogu da ih dobijem dok ne uplatim neophodan novac. RZZO je odbio je da mi plati operaciju. Zbog bolesti nisam mogla da budem mama niti sam se udala. Užasno mi je teško - priča za Kurir Irena. Dr Aleksandar Vuksanović, direktor RZZO, kaže da je u slučaju Irene Paunović odlučivala pulmološka lekarska komisija.

- Nažalost, njena dijagnoza nije na spisku bolesti zbog kojih se pacijenti šalju na lečenje u inostranstvo. Pravilnik koji to uređuje propisala je struka - kaže dr Vuksanović. On, međutim, dodaje da će se lično uključiti u akciju Kurira da se Ireni pomogne da na vreme stigne na operaciju.

(R. B.)

Svi po pola evra!

Kurir je pokrenuo akciju prikupljanja novca kako bi Irena Paunović ostala u životu. Dinarski račun je otvoren u Banci Intezi, a broj je 908-16001-87, poziv na broj 53-102-0005612/1. Devizni je takođe u Intezi, a za uplate iz inostranstva glasi SWIFT DBDBRSBG. RS 35-160-5330200636285-11.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.