Izvor: Blic, 04.Okt.2023, 09:36

POLARNI VORTEKS DONOSI U EVROPU HLADAN ARKTIČKI VAZDUH Evo kada stižu prve pahulje u Srbiju i kakva zima je pred nama PO MESECIMA

Prema trenutnim prognozama vremena, zima 2023/2024. neće biti kao prošla, a tome će u Evropi presuditi polarni vorteks, odnosno polarni vrlog sa Artika, koji je ključan za to da li ćemo biti okovani snegom i ledom ili ćemo imati blagu i toplu zimu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EL NINJO JAČA! Evo kako jedan od najpoznatijih klimatskih sistema utiče na vreme i kod nas: Postoje 3 FAZE, evo od koje zavisi kakva će biti zima

Izvor: Blic, 04.Okt.2023

Prema najnovijoj prognozi „Severe Weather Europe“, u predviđanjima za zimu 2023/2024., izvesno je da će na vreme u Evropi, i naš region, uticaj imati i jedan od najpoznatijih fenomena klimatskih sistema, El Ninjo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.