POGLEDAJTE TIJANIN PUT: Od Beograda do Hjustona

Izvor: Kurir, 17.Apr.2013, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE TIJANIN PUT: Od Beograda do Hjustona

Devojčica u Hjustonu svakoga dana prolazi niz pregleda i ispitivanja da bi je stavili na listu čekanja za novi organ

BEOGRAD - Počele pripreme.

Osmogodišnja Tijana Ognjanović, koja je u petak otputovala na transplantaciju srca u dečju bolnicu u Hjustonu, prolazi niz pregleda i ispitivanja kako bi se utvrdilo stanje njenog organizma radi uključivanja na listu čekanja za odgovarajući srčani organ. Ova vest saopštena je juče iz Dvora prestolonaslednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << princa Aleksandra Karađorđevića i princeze Katarine, zahvaljujući kojima je obezbeđen avion za odlazak devojčice.

- Tijana je čitav dan provela u bolnici, gde je bila podvrgnuta temeljnim ispitivanjima. Utisci o bolnici, lekarima i nezi su ohrabrujući. Predstoji višemesečno čekanje da se odgovarajući organ pojavi na listi doniranih organa. Najvažnije je da Tijanino stanje za to vreme bude stabilno. Porodica Ognjanović veoma je strpljiva, ojačana podrškom najbolje medicinske nege koja postoji - piše u saopštenju.

(S. T.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.