POČELA TRKA ZA FOTELJU U RZZO

Izvor: Kurir, 09.Sep.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA TRKA ZA FOTELJU U RZZO

BEOGRAD - Najpoželjnija „finansijska fotelja“ ostala je prazna! Svetlana Vukajlović, dosadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), podnela je ostavku na to mesto. Ona tvrdi da njena odluka nema

BEOGRAD - Najpoželjnija „finansijska fotelja“ ostala je prazna!

Svetlana Vukajlović, dosadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), podnela je ostavku na to mesto. Ona tvrdi da njena odluka nema nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veze ni sa kakvim političkim pritiscima.

- Nije bilo posebnog pritiska na moju odluku, ali činjenica da neko četiri meseca ne daje saglasnost da se ponovo imenujem za direktorku RZZO mi je olakšala da presečem i sama povučem taj predlog. To je moja lična odluka - kaže Vukajlovićeva i dodaje da će funkciju direktora obavljati dok se druga osoba ne imenuje na to mesto, što se očekuje u narednih deset do mesec dana.

Inače, Vukajlovićevoj je mandat istekao 12. maja, kada je Upravni odbor RZZO uputio predlog Vladi Srbije da se ona ponovo imenuje na to mesto. Ta tačka je jednom bila uvrštena u dnevni red sednice Vlade, ali odluka nikada nije doneta.

Nova trka za to mesto počinje u petak, kada se raspisuje ponovni konkurs za izbor novog direktora. Javna je tajna da Demokratska stranka treba da dobije tu ustanovu. Ranije su interesovanje da vode RZZO iskazali kadrovi DS dr Dragan Arsić, direktor Zdravstvenog centra Kraljevo, farmaceut Miloš Knežević, konsultant za poslove farmacije u „PMC grupi“ a odnedavno se pominje i dr Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije.

Arsić je potvrdio za Kurir da će učestvovati na konkursu, dok Knežević „još nije siguran, jer do petka ima još tri dana“. Dr Bajec je ostao pri svom dosadašnjem stavu da ovo ne želi da komentariše.

(R. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.