PMC Inženjering demantuje tvrdnje da područje gradnje Beograda na vodi leži na bombama

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PMC Inženjering" demantuje tvrdnje da područje gradnje Beograda na vodi leži na bombama

"PMC Inženjering", ćerka firma "Yugoimport SDPR-a" i jedina državna firma koja je ovlašćena za poslove humanitarnog razminiranja, demanrovala je tvrdnje Centra za razminiravanje da područje Beograda na vodi leži na zaostalim bombama i projektilima iz Drugog svetskog rata.

- Do sada smo bili angažovani na gotovo svim projektima razminiranja koje sprovodi Beograd na vodi i najoštrije osuđujemo paušalnu izjavu koju je dao predstavnik Centra za razminiranje da je celo područje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog projekta zasuto minama iz Drugog svetskog rata i NATO bombardovanja. Ovakve izjave štete struci i posebno čudi da dolaze iz vrhovne državne institucije koja se ovom strukom bavi - kaže Jovica Simonović, rukovodilac odeljenja za humanitarno razminiranje ove firme i dodaje da smatra da je izjava data u svrhu zastrašivanja građana Beograda i medijske pripreme terena kako bi neke sumnjive firme u ovoj struci i pojedini stranci, angažovani u tim firmama, zloupotrebili novac poreskih obveznika Srbije, obzirom da država Srbija plaća troškove ovih radova iz svog budžeta a sve u skladu sa ugovorom sa kompanijom Igl Hils koja gradi ovaj projekat.

Kopmanija "PMC Inženjering" poziva nadležne organe i pojedince u državi i na ovom projektu da povećaju svoju pozornost u izboru izvođača i da povećaju transparentnost istih u odnosu na širu javnost.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vade bombe pre početka gradnje „Beograda na vodi"?

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2015

NA području na kojem je planirana gradnja "Beograda na vodi" postoji sumnja, da ima rizika od zaostalih bombi i projektila iz Prvog i Drugog svetskog rata. Urađena je procena i u dogovoru sa investitorom pripremaju se projekti, u slučaju potrebe čišćenja tog područja, za "Novosti" je izjavio Branislav...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.