Izvor: Kurir, 19.Nov.2016, 20:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PAŽNJA, NE KUPUJTE OVAJ PROIZVOD: Pronađena salmonela u italijanskim ćurećim hamburgerima!
.
Prema informaciji primljenoj dana 19112016 od strane veterinarske inspekcije, postoji osnovana sumnja da proizvod "Pureći hamburger sa ružmarinom", LOT broja L 05172876, bar koda 8008110001421, roka upotrebe do 22112016 godine, proizvođača AIA SPA P, odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino BA (VR), Italija, sadrži bakteriju salmonela spp
Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br 2073/2005 od 15 novembra 2005 o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mikrobiološkim kriterijumima za hranu U toku su mikrobiološke pretrage u svrhu tipizacije bakterije u Veterinarskom zavodu u Rijeci Rezultati nalaza očekuju se sutra, navodi 24 satahr
U saopštenju stoji da se obaveštavaju svi trgovački lanci da, ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama, ga ODMAH povuku s tržišta i o tome hitno obeveste HR RASFF (rasff-croatia@mpshr)
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp, i nju najčešće izaziva hrana životinjskog porekla - jaja, mleko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini
Hranu, posebno onu životinjskog porijekla, je potrebno pre konzumacije dobro termički obraditi
Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: AIA SPA P, odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino BA (VR), Italija,
Stavlja na tržište: PLODINE dd, Ružićeva 29, Rijeka
Zemlja porekla: Italija
Autor: 24satahr