Izvor: B92, 26.Mar.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno obdanište u Belom Potoku

Beograd -- U podavalskom naselju Beli Potok danas je otvoren prvi dečji vrtić za čije opremanje je iz gradskog budžeta izdvojeno 26 miliona dinara.

Obdanište "Vasa Čarapić"u Belom Potoku otvorila je sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić ističući da vrtić ima savremeno opremljenu distributivnu kuhinju i tri dečje sobe sa pratećim prostorom.

"Mališani se tek navikavaju na vrtić, jer ga do sada nisu imali, pa će u njega krenuti posle uskršnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praznika", rekla je ona dodajući da u objektu sada boravi oko 70 mališana.

Jovčićeva je podsetila da su mališani iz tog kraja imali "putujući vrtić" - autobus opremljen za boravak dece, koji sada u ovom podavalskom području više nije potreban, saopštila je Gradska uprava

"U novom objektu deca će moći da borave 11 sati", rekla je ona.

Vrtić, površine od 360 kvadratnih metara, nalazi se u delu Doma kulture koji je voždovačkoj predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" ustupljen na korišćenje bez plaćanja naknade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vrtić u bivšem domu kulture

Izvor: Danas, 27.Mar.2010, 00:51

U podavalskom naselju Beli potok, u delu nekadašnjeg doma kulture juče je otvoren vrtić „Vasa Čarapić“, koji će od sada biti deo voždovačke predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“. Okupljeni žitelji Belog potoka nisu krili zadovoljstvo što su po prvi put dobili obdanište, pa decu,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.