Otvorena bolnica za sve gradjane Srbije

Izvor: S media, 04.Jul.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena bolnica za sve gradjane Srbije

Predsednik Upravnog odbora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zoran Krivokapić izjavio je danas da je ta ustanova otvorena za sve pacijente iz čitave Srbije, bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon što je u toj bolnici obavljena delikatna operacija karcinoma debelog creva kod pacijenta Albanca iz Prištine, on je rekao da ta ustanova treba da bude most izmedju severnog i južnog dela Kosova i Metohije jer zdravstveni radnici sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << severa mogu da pruže bolju medicinsku pomoć nego oni sa juga.

Krivokapić je rekao da bi on i njegove kolege iz Beograda, zajedno sa lekarima iz Kosovske Mitrovice, rado dolazili da leče bolesne, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.

"To je dobra ideja i za novo rukovodstvo Zdravstvenog centra, jer na taj način možemo da se bavimo uzvišenijom politikom od one kojom se pojedinci bave i u visokim krugovima", rekao je on.

Krivokapić je rekao da je Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici okosnica srpstva na Kosovu i Metohiji i snažna brana za ostanak Srba u pokrajini ali je negirao tvrdnje da je ta institucija "centar srpskih ekstremista".

"Današnji dogadjaj, i svi dosadašnji dogadjaja gde su Albanci dolazili da ovde budu operisani, znači da imaju poverenja ne samo u mene već i u ljude koji brinu o njihovom daljem oporavku", rekao je Krivokapić.

On je podsetio da operiše u deset zemalja i u više od 50 gradova a da Albanci ne bi dolazili u mitrovačku bolnicu da nemaju poverenja u zaposlene u njoj.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra Milan Ivanović podsetio je da lekari u Mitrovici poštuju Hipokratovu zakletvu i da u otežanim uslovima brinu o zdravlju pacijenata iz svih delova Kosova i Metohije.

"Povećali smo prostor za 4.500 metara kvadratnih, nabavili savremenu opremu za lečenje i dijagnosticiranje, obnovili vozni park, a u planu je sanacija i adaptacija hirurškog i internog bloka", rekao je Ivanović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.