Otvorena Univerzijada

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 01.Jul.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Univerzijada

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković otvorio je večeras 25. Letnje univerzitetske igre, poželevši svim učesnicima da ih sportski duh vodi ka uspehu.

"Drago mi je što su Beograd i Srbija domaćin ovako velikom i značajnom takmičenju", rekao je Cvetković na otvaranju Univerzijade u beogradskoj Areni. Univerzitetske igre u Beogradu okupile su oko 8.500 studenata-sportista iz 145 zemlje sveta.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je defileom učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Univerzitetskog naselja u Bloku 67 do Beogradske arene. Manifestacija u samoj Areni je počela u 20 časova.

Predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade Božidar Đelić kaže da je Srbija postigla podvig u organizaciji ovog međunarodnog takmičenja u ovako teškoj godini svetske ekonomske krize.

"Moram da kažem u ime organizacionog komiteta da prva zahvalnost ide građanima Republike Srbije, koji su pokazali tu dozu razumevanja i u ovako teškoj godini, ne samo da se ne obrukamo, tako što bi otkazali. A podsetimo, Beograd je već jednom otkazao osamdesetih godina ovu manifestaciju”, rekao je Đelić.

"To je nešto što će snažno ojačati kredbilitet naše zemlje, da se vidi da je Srbija zemlja na koju može da se računa i to će nas snažno preporučiti i za neke buduće događaje u sportu, ali i van njega”, očekuje on.

Predsednik Međunarodne organizacije univerzitetskog sporta Džordž Kilijan rekao je da očekuje sjajnu Univerzijadu u Beogradu.

Opširnije o Univerzijadi možete da se informišete u našoj sekciji Sport.

Otvorena nova atletska staza

Predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade Božidar Đelić otvorio je novu atletsku stazu na stadionu Crvene zvezde, koja je obnovljena novom podlogom vrhunskog kvaliteta.

Đelić je kazao da je staza na Marakani olimpijska, ista kao i u Atini, i da su na takvoj stazi trčali svi atletičari u Pekingu.

On je naveo da u ovom delu jugoistočne Evrope naša prestonica jedina ima takvu stazu i kada se tome doda i ono što je urađeno u Vojnoj akademiji, Beograd može da postane centar srpske atletike.

Đelić je rekao da će, prema procenama, večerašnju svečanu ceremoniju otvaranja Univerzijade gledati nekoliko milijardi ljudi širom sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.