Otvoren parking za pse

Izvor: Danas, 07.Nov.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren "parking" za pse

Stari grad je prva opština u Srbiji koja je postavila parkinge za pse ispred zgrade opštine želeći na taj način da izađe u susret vlasnicima pasa da svoje ljubimce ostave na sigurnom mestu kada dolaze do predstavnika lokalne vlasti.

"Danas smo postavili šest mesta na kojima se psi mogu ostaviti ispred opštine i vlasnici pasa više neće morati da mole nekoga da im pričuva ljubimce ili da ih vezuju na udaljenim i nebezbednim mestima kako bi završili poslove u opštini", >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << rekao je član Veća Starog grada Petar Bojović.

Bojović je dodao da se neće zaustaviti na ovih šest mesta, već da se razmišlja o postavljanju parkinge za pse i na drugim lokacijama u opštini.

On je istakao da je opština Stari grad poznata po velikom broju vlasnika pasa i dodao da lokalna vlast već godinama besplatno deli biorazgradive kese za ljubimce želeći da podigne svest o potrebi da se čisti za svojim životinjama. „Iako većina vlasnika pasa ima razvijenu svest o tome, ipak ima i onih koji i dalje ne čiste za svojim ljubimcima i bacaju ljagu na sve vlasnike pasa. Ja bih i ovoga puta apelovao na sve vlasnike da čiste za svojim ljubimcima“, dodao je član Veća opštine Stari grad Petar Bojović.

Ispred opštine Stari grad danas su uručene i nagrade najlepšim psima Starog grada koji su izabrani na konkursu na društvenim mrežama.Prvo mesto je osvojio Didi, srednja pudla, koji je kao nagradu dobio 20 kilograma hrane za pse.



Nagrađeno je još 12 pasa sa ukupno 80 kilograma hrane. Većina nagrađenih odlučila je da osvojenu hranu pokloni životinjama koje nemaju vlasnika i na taj način apeluju da se razvije svest o potrebi brige za životinjama.



Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.