Otvoren Srpsko-egipatski komitet posle 23 godine

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Srpsko-egipatski komitet posle 23 godine

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić i egipatska ministarka za saradnju sa inostranstvom Fejza Abulnaga istakli su na otvaranju dvodnevnog sastanka Mešovitog srpsko-egipatskog komiteta za ekonomsku saradnju potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje dve zemlje.

Krkobabić i Abulnaga su u Palati Srbija naglasili da se sastanak Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju održava posle 23 godine pauze. Oni su ocenili da taj skup treba u budućem periodu da predstavlja kamen-temeljac >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za ekspanziju ekonomske saradnje dve strane.

Tokom sastanka srpsko-egipatskog Mešovitog komiteta biće potpisano nekoliko sporazuma o saradnji i memorandumi o razumevanju u različitim oblastima.

Sa ministarkom Abulnagom došao je veći broj egipatskih privrednika koji će sa partnerima u Srbiji razgovarati o privatizaciji, saradnji s farmaceutskom industrijom, naučnim i istraživačkim centrima, zajedničkim projektima, trgovini, turizmu, telekomunikacijama, poljoprivredi...

Egipatsku delegaciju primiće i predsednik Srbije Boris Tadić, kao i premijer Mirko Cvetković, a Abulnaga će imati i neposredne razgovore sa ministrima iz Vlade Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.