Izvor: B92, 13.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam tehnike u Beogradu

Beograd -- Juče je otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu. Na jednom mestu mogu se naći raznovrsni tehnički aparati, od miksera pa do savremenih robota.

Na Beogradskom sajmu izložena su najnovija tehnička dostignuća. Već prvog dana bilo je dosta posetilaca, a pažnju su najviše privukli roboti koji se sve više koriste u industriji.

"Među eksponatima izloženim na Sajmu preovlađuju aparati namenjeni industriji. No, zainteresovanih za nove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehnologije ima mnogo i među onima koji ne poseduju proizvodne pogone", kaže Slobodan Stajković.

Posetioce, uglavnom muškog pola, najviše je privukao i oduševio robot koji toči pivo.

Uz nižu cenu, ovaj aparat bi mogao da postane najbolji prijatelj još jednom tehničkom aparatu - televizijskom daljinskom upravljaču.

Budućnost je stigla, ali nije ravnomerno raspoređena, reči su jednog pisca naučne fantastike.

Verovatno zato se među eksponatima na Sajmu tehničkih dostignuća mogu naći roboti i šporeti na drva, hala uz halu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.